
Egész életemben szerettem a csípős, és az erős ízeket, de 2009-ben amikor előszőr kóstoltam meg a HABANERO paprikát, tudtam, hogy ez az, amire vágytam. Végre nem a cseresznyepaprika és a "hegyeserős" csak erős íze, tárult elém, hanem egy sokkal intenzívebb, izgalmasabb ízkavalkád.
Attól a pillanattól megkezdődött a kísérletezés. A szó szoros értelemben a kísérletezés, mind a különleges csilipaprikák termesztés-technológiájában, mind a belőlük készült termékek receptúráinak összeállításában.
Napjainkban már sokan vannak, akik különböző csilikből vadabbnál-vadabb szószokat, krémeket és más állagú termékeket készítenek. Én is elkészítettem a magam szószait, krémjeit, mentem a szokásos úton, de igazán izgalmasnak a zseléket találtam.
2015-től csak HABANERO paprikákkal és csak zselék előállításával foglalkoztam. Akkortájt tisztultak le a mostani receptek annyira, hogy az elkészült zselékkel a barátaim elé állhattam. A kedvező fogadtatás és a párom bátorítására 2017-óta "elhagytuk a kispályát" és nagyobb tételben kezdtünk foglalkozni a zselékészítéssel.
Kistermelőkké váltunk és zseléink mindenki számára elérhetőkké váltak.
Kezdetben termékeinkben kizárólagosan HABANERO RED paprikát használtunk, de egy "nincs valami ütősebb?" kérdés után bevontuk a gyártásba a TRINIDAD MORUGA SCORPION paprikát is.
Mi ezeket a paprikákat meghatározott mértékben édes paprikával hígítjuk, mert nem célunk az, hogy méregerős "buli szószok"-at gyártsunk, hanem az, hogy gasztronómiailag élvezhető terméket állítsunk elő, amelyekben az édes, a sós, a savanyú és természetesen a csípős íz harmóniája a legfontosabb.

Természetesen nem lenne hiteles a
Honey & Chili logó, méz nélkül. 2017-ben párommal közösen elhatároztuk,
hogy méhészkedni is elkezdünk, 2018-tól a megtermelt mézet is árusítjuk.
Méhészetünk kezdeti stádiumba van, csak fajtamézeket és néhány mézkészítményt
forgalmazunk, de ebben is nagyon bizakodóak vagyunk.